Hvordan stå opp for meg selv og mine verdier?

Hvordan stå opp for meg selv og mine verdier, og ikke tilpasser meg for at min ektefelle skal “like meg”?

Jeg er på 5, ønsker å være på 1. Vil så veldig gjerne få tilbake følelsene for min ektefelle! God følelse av bare å være sammen. Nå ønsker jeg å være alene eller ta med barna alene for da kan jeg “være meg selv.” Ønsker ikke å føle at jeg blir “målt”.

Finnes det en annen måte å reagere på? Finnes det andre måter å bevare sitt gode humør, enn å rømme vekk?  Se videoen og se hva jeg tenker om det.

Det jeg IKKE sier i videoen, som er litt viktig: Det er ikke sunt å være i et forhold hvor man blir kritisert i tid og utide (destruktiv kritikk). Hvis det ikke hjelper å sette deg i respekt, hvis det bare blir kverulering og den andre fortsetter å hakke på deg, blir det vanskelig å vekke de gode følelsene igjen. Det er skadelig for deg på sikt, og da bør du komme deg vekk. Men prøv altså dette først: (1) positivt selvsnakk + (2) si din sannhet fullt og helt – denne komboen kan gjøre underverk for forholdet.

***

Neste video: Hvordan overkomme ensomheten etter skilsmissen? Det er ikke alle det er aktuelt for, noen opplever en frihetsfølelse etter bruddet, mens andre kan kjenne på vonde følelser som f.eks. ensomhet. Frykten for ensomhet trenger ikke være et hinder, på bunnen av denne følelsen finnes nemlig noe vidunderlig, og kommer du dit, vil du være takknemlig for at du fikk muligheten til å oppdage det. Som jeg har sagt før: