Nøkkelen til godt foreldresamarbeid

Jeg har blitt kontaktet av en journalist og skal besvare følgende spørsmål:
– Hva er dine beste tips til foreldre som skal fortelle barna om bruddet? Hvordan legger man det frem og hva må man unngå?
– Hva er viktig i prosessen med bruddet, både før, under og etter – med hensyn til barna?
– Hvordan får man til et godt samarbeid etter bruddet?

Gode spørsmål. Jeg lager selvsagt en videoblogg rundt dem:

I videoen forteller jeg om DEN GRØNNE KNAPPEN som alltid føler til et godt foreldresamarbeid, uansett hvor lite samarbeidsvillig den andre er. Denne knappen er for meg nøkkelen til trygge og glade skilsmissebarn.

Skriv til meg hvis du ikke finner den grønne knappen i ditt tilfelle, og vil ha hjelp til å finne den, enten før eller etter bruddet.

Det som kan være litt tricky, er at det som funker for noen, gjør samarbeidet verre for andre. Vi kan ikke alltid plukke opp tips fra internett og bruke med suksess i vårt eget liv. Rådene må være tilpasset situasjonen og de menneskene som er involvert. Jeg har erfaring med både lette og tunge skilsmisser og vet hva som skal til for at barna kommer seg tørrskodde igjennom.